Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Folklór előadás/Folklore show - Rajkó Zenekar és Népiegyüttes


Duna Palota

2018. augusztus 17. 20:00

A világhírű Rajkó Zenekar és Népi Együttes munkássága több évtizedes hagyományokon alapul. Az együttest cigányzenészek alapították. Zenei kincsük a régi cigánydinasztiák hagyományaiban gyökerezik. A Rajkó Együttes tagjainak kivételes szakmai jártassága a különleges nevelési módszerből fakad, amely a természetes hajlam megőrzésén alapul, ez a tudás pedig a virtuozitás egyik lényeges előfeltétele.

A Rajkó Zenekar és Táncegyüttes a világon egyedülálló művészeti együttes. A fiatal táncosokat és zenészeket tömörítő együttes 1952-ben alakult. A zenekar az állandó megújulás, a fiatalságés a tehetség jelképe. Tagjai az évszázados hírű cigányzenész-dinasztiák ösi zenei tehetségét és hagyományait õrzik. Profi szakmai tudásukat a zenekar mellett működő Rajkó zeneművészeti iskolában sajátítják el, megőrizve a virtuozitáshoz szükséges képességüket. A Rajkó zenekar a formációk gazdagságát kínálja. Ötventagú koncertező nagyzenekarként ugyanúgy szerepel a világ szinpadain mint 6-8 személyes kamaraegyüttesként, vagy ének- és tánckisérő zenekarként. A Rajkó Népi együttes előadásain a műsor jellegétõl függően egyaránt hallhatók a cigányzene, a népzene, az operett és a klasszikus zeneirodalom legsikeresebb művei. E változatossággal magyarázható, hogy a zenekar egyszerre több meghívásnak is eleget tud tenni, akár több ország szinpadain is szerepelhet egy időben. Sikereiket tévé-, rádiófelvételek és CD-k ugyanúgy őrzik, mint Európa, Észak- és Dél-Amerika, a Távol- Kelet és Ausztrália sok városának közönsége. A Rajkó Zenekar ikertestvére a Rajkó Táncegyüttes. Ez az együttes is öt évtizedes múltra tekint vissza. Tagjai, hivatásukra 8-10 éven át intenzíven készülő, fiatal táncosok. Művészi munkájukat a “minden műfajban a legjobbat, a legmagasabb szinten” gondolat jegyében végzik. Ebbõl adódóan, fő művészeti águk, a néptánc mellett otthon érzik magukat az operett, a balett és modern táncok világában is. A Táncegyüttes és a Rajkó Zenekar leggyakrabban közös előadásokon, turnékon szerepel, egész estét betöltő folklórműsorával. A széles nyilvánosság mellett szívesen fellépnek kamaraprodukciókkal nemzetközi estélyeken, rendezvényeken is.

Helyszín: Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi u. 5., 

Egy kis ízelítő az együttes repertoárjából:

1. rész
1. Berzsenyi-Mészáros: Palóc tánc /tánckar/
2. Brahms: V. magyar tánc /zenekar/
3. Monti: Csárdás /zenekar/
4. Horváth-Mészáros: Székelyföldi tánc /tánckar/
5. Liszt II. Magyar rapszódia /zenekar/
6. Reményi: Repülj, fecském /zenekar/
7. Berzsenyi-Mészáros: Ritmusjáték Méhkeréken /Zenekar/

2. rész
8. Berzsenyi-Mészáros: Szatmári tánc/tánckar/
9. Farkas: Cigányfantázia /zenekar/
10. Ismeretlen szerző: Villámcsárdás /zenekar/
11. Szirmai-Farkas: Üveges tánc /tánckar/
12. Rábai-Csenki: Négy erdélyi férfitnác /tánckar/
13. Reinz: Cirkuszpolka /Cimbalomszóló /zenekar/
14. Dinicu: Pacsirta /zenekar/
15. Berzsenyi-Horváth-Mészáros: Cigánytánc /tánckar/

VIP kategória:

Amennyiben VIP szolgáltatásunkat választja, a 90 perces Folklór előadásunk előtt egy 30 perces idegenvezetésen vehet részt saját idegenvezetővel. A túra során rengeteg érdekes információval, elképesztő történetekkel tárulnak fel Ön előtt a Duna Palota múltjának titkai.
A VIP csomag továbbá tartalmaz egy pohár pezsgőt, egy ajándék fényképet, valamint az oda-vissza transzfert Budapesten belül.
Amennyiben szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást, kérjük az alábbi e-mail címre  írja meg telefonszámát, illetve lakhelyét.

office@ticket.info.hu